Sleva 15% na produkty značky NAIF při zadání kódu NAIF15

Zinkový zázrak

Co očekáváme od zinkové masti? Nejčastěji s její pomocí řešíme opruzeniny a vyrážky u dětí i dospělých. Lze ji použít preventivně jako ochranu a místa, kde dochází k častějšímu zapařování nebo tření. Je nápomocná při léčbě akné a oparů. Podpůrně působí na ekzematickou pokožku.

Zinková mast manželů Horákových dokáže s naší kůží stejná kouzla jako klasické zinkové masti, ale je jiná. Jak říká roztomilá samolepka na obale:  “Tradiční zinková mast netradičně pouze z přírodních surovin.” Základem masti totiž není vazelína, ale vyživující oleje – bambucké máslo a jojobový olej. 

 IMG_7573

“Neutrální” vazelína

Vazelína (Petrolatum), která se běžně používá do krémů a mastí, se vyrábí synteticky z ropy a je pro kosmetický průmysl velmi levnou surovinou. Jejím úkolem je promaštění kůže. Přírodní oleje nám ale přinášejí mnoho dalších benefitů, tak proč nechtít víc?

 

Hodnotné přírodní oleje

Bambucké máslo se používá jako univerzální olej se zklidňujícími účinky. Je přirozeně antibakteriální. Pomáhá hojit popraskanou či jinak narušenou kůži. Hydratuje, ale nemastí pokožku, ani neucpává póry.

Jojobový olej se získává ze semen Simondsie čínské, kterým se přezdívá “pouštní ořech”. Prospívá všem druhům pleti. Je vhodný i pro velmi citlivou pleť, včetně té miminkovské. Má své místo při léčbě jizev a akné, protože pleť také krásně regeneruje. Díky vysokému obsahu nenasycených mastných kyselin je velmi stabilní, to znamená, že nežlukne.

Při kombinování se přírodní oleje vzájemně doplňují a své pozitivní účinky na pokožku tak násobí. Roli hraje samozřejmě také jejich jakost. Manželé Horákovi se o dopad své kosmetiky na zdraví člověka skutečně zajímají, proto kvalitu pečlivě hlídají a používají oleje lisované za studena.

 

Síla v jednoduchosti

Výsledkem je Zinková mast Včelařství Horákovi, která má jednoduché a přesto maximálně efektivní složení. Navíc je mast díky čistým přírodním surovinám certifikovaná pro děti již od narození. Horákovi s touto mastičkou začínali a na vlastním synkovi vyzkoušeli její perfektní účinky. Vyzkoušíte zinkový zázrak i vy?

 

Pro srovnání: Složení přírodní zinkové masti a dvou klasických zinkových mastí z lékárny

 Zinková mast Včelařství Horákovi

► Butyrospermum Parkii Butter (bambucké máslo)

► Simmondsia Chinensis Seed Oil (jojobový olej)

► Zinc Oxide (oxid zinečnatý),

► Tocopherol (přírodní vitamín E)

 

Dr.Max Zinková mast

► Hydrogenated C12-18 Triglycerides (triestery glycerinu a řetězových mastných kyselin)

► Petrolatum (vazelína)

► Olea Europaea Fruit Oil (extra panenský olivový olej)

► Zinc Oxide (oxid zinečnatý)

► Cera Alba (včelí vosk)

 

Zinková mast Tena

► Petrolatum (vazelína)

► Zinc Oxide (oxid zinečnatý)

► Canola Oil (řepkový olej)

► Tocopherol (vitamín E)

► Citric Acid (kyselina citronová)