Sleva 15% na produkty značky NAIF při zadání kódu NAIF15

Královská péče – čisticí pěny Soaphoria

Soaphoria je slovenská firma plná vůní, která si nechává záležet na ruční výrobě a ochraně přírody. Své výrobky balí do snadno recyklovatelných a opětovně využitelných materiálů. Soaphoria se nebojí ani plastů. Chce být kosmetikou cenově dostupnou, zbytečně navyšovat cenu produktů kvůli obalovému materiálu není řešení. A sklo nemusí být vždy praktické. Proto i recyklovaný a znovu recyklovatelný plast vidí v Soaphorii jako vhodnou volbu. O této značce na našem blogu stoprocentně ještě uslyšíte, dnes se podrobněji podíváme na královské čisticí pěny. Protože kdo by si nechtěl dopřát královskou péči?

 

Pěna s limetkou pro smíšenou pleť

Už nějaký čas trávím ve společnosti Osvěžující a normalizující čisticí pěny, která je určená na smíšenou až mastnou pleť. Zásadními ingrediencemi jsou pupalkový a měsíčkový olej. Přebytečný kožní maz absorbuje zelený jíl. Pěna obsahuje neobvyklý organický olej tamanu, který se získává ze semen tropického stromu kalaby obvejčité. Lisování za studena je samozřejmostí. Olej má antimikrobiální a antimykotické vlastnosti, což se do čisticí pěny skvěle hodí. Navíc zvlhčuje a vyživuje pokožku. Stárnutí buněk ani vrásky nemají šanci...

Adéla Zrubecká ve své knížce Aromaterapie podle ročních období uvádí, že má tamanu „specifické“ aroma. Na stránkách mojí oblíbené Nobilis Tilia se dočtete, že vůní připomíná zeleninový vývar. To mě po pravdě trochu vyděsilo! :-) Ale Soaphoria ví moc dobře, co dělá. Čisticí pěna voní úžasně. Hned při otevření dózy cítíte osvěžující vůni limety a dřevitějšího bergamotu, na pozadí pak rozmarýn. Tahle svěží kombinace mě baví víc ráno, dokáže vzpružit a nastartovat do nového dne.

IMG_8063j

Pěna prakticky

Čisticí báze se nanáší klasicky na vlhkou pokožku, k nabírání doporučuji použít špachtličku, aby nedocházelo ke zbytečnému máčení obsahu. Z malého množství se vytvoří neskutečně hodně pěny. Pleť příjemně vyčistí, dobře se smývá. Pěna je určená ke každodennímu používání. Po aplikování nepociťuji nepříjemné pnutí, zároveň je pleť dobře odmaštěná. Soaphoria doporučuje kombinaci s pleťovými hydroláty pro dokonalé vyčištění a péči. Po květové vodě, která působí jako výborné tonikum, naneste některý z denních krémů Soaphoria a užívejte pocit blaha.

 

Celá řada pro královny

Soaphoria vyrábí v řadě královských čisticích pěn celkem tři. Jak už jsem psala, limetková se díky svému složení skvěle hodí na smíšenou až mastnou pleť. Jinou péči vyžaduje citlivá pleť. Tady je na místě hydratace a především zklidnění. Suchá a stárnoucí pleť si zase zaslouží velkou dávku výživy a regenerace. Jasné rozdělení podle typologie, vám pomůže s výběrem. Zvolte si pro sebe tu nejvhodnější a užijte si ten královský pocit.