Sleva 15% na produkty značky NAIF při zadání kódu NAIF15

Tvrdá jako skála s měkkým srdcem – Konjaková houbička

Opravdu, je to tak! V suchém stavu je pevná a tvrdá, na dotek trochu jako kamínek, po namočení v teplé vodě změkne a stane se pružnou a to je ten pravý čas, kdy si dopřát masáž, vyčistit a odlíčit pleť touto houbou ne-houbou.

Pleť vyčistí, odlíčí, namasíruje a funguje jako velejemný peeling. Co víc si přát? Třeba to, aby byla 100% přírodní? Splněno! Aby se dala kompostovat a byla zcela biodegradabilní? Splněno! Představuje čistění pleti a těla šetrné k životnímu prostředí? Ano!

Navíc je určena pro všechny typy pleti. Slovo všechny zde platí na 100 %. Konjak houba je vhodná pro extrémně citlivou, jemnou pleť, ekzematiky, alergiky, novorozence i tenkou stárnoucí pleť.

konjak-hubka-biela

 

Co to vlastně je ta konjaková houbička?

Nejde ve skutečnosti o žádnou houbu, v lese, ve větvích stromů ani na pařezech ji nehledejte. Houbařskou vášeň ponechme doma. Na hlíze, ze které se vyrábí, si ale pochutnat jde. 

Konjac (Amorphophallus konjac, anglicky voodoo lily), je rostlina, její podzemní hlízy se v Japonsku pěstují na poli podobně jako nás brambory a jedí se. Právě z jejích podzemních hlíz se vyrábí i tato 100% přírodní kosmetická houbička. Hlízy se v jihovýchodní Asii používají už více než 2000 let k potravinářským i léčebným účelům v tradiční čínské medicíně. Nyní jejich léčivé účinky objevuje západní medicína a nacházejí tu i kosmetické využití v podobě konjakové houbičky. Hlíza této impozantní rostliny nemá moc pěkné české jméno – Zmijovec, pozoruhodná je ale v množství účinných léčivých látek. Například glukomannan izolovaný z hlíz zmijovce má hypolipidemický, projímavý a antidiabetický účinek, působí rovněž proti obezitě, tyto účinky už byly potvrzeny v klinických studiích. V tradiční čínské medicíně má ještě širší uplatnění. Ale teď zpět k té houbičce. V Japonsku se pro kosmetické účely konjaková houbička používá pro odličování, čištění a ošetření citlivé a dětské pokožky už po staletí.

 

Výhody konjakové houbičky

 Pleť vyčistí, odlíčí, namasíruje a funguje jako velejemný peeling.

 Vyčistí pleť i bez použití odličovačů, takže je perfektní i pro lidi, kteří na pleti málo co snesou (např. lidé s citlivou a ekzematickou pletí, s akné).

 Má výborné antibakteriální a protiplísňové vlastnosti.

 Vydrží vám 2 – 3 měsíce. Záleží, jak se o ni budete starat. Jedinou věc, kterou nemá ráda, je ždímání.

 Všechny peelingy můžete s klidem hodit do koše. Nebudou potřeba.

 Do vody s ní – Stačí namočit a z hrubé houby máte ideální měkkou odličovací pomůcku.

 S či bez – odličovací oleje, gely, mléka či odličovací pěny můžete či nemusíte použít. Každopádně stačí kapka. Pokud použije bez, doporučujeme micerální vodu na dočistění.

 Denní rituál – Zařaďte ji do denního odličovacího procesu.

 Na háček – Houbička má po použití pořádně vyschnout, proto jsou praktické ty s bavlnkou na zavěšení.

 

O účincích a použití více podrobně

Jemně masíruje pokožku, stimuluje krevní oběh a podporuje růst nových kožních buněk, odlupuje staré odumřelé kožní buňky. Při mytí dochází k jemné masáži a hloubkovému čištění ucpaných pórů pleti. Po vyschnutí se v houbičce neudržují žádné mikroorganismy a plísně. Nedráždí pleť, je vhodná i pro citlivou oblast kolem očí, nebo jemnou dětskou pokožkuTaké pomáhá při čištění a odličování pleti. Odstraní všechny nečistoty a zanechá pokožku čistou a rozzářenou. Pravidelným používáním potlačíte a zlikvidujete akné, odstraníte ucpané černé póry a vyrovnáte pH pokožky celého těla. Nevysušuje pleť.

 

Jak ji používat a starat se o ni

 Houbičku stačí před použitím namočit teplou vodou. Krásně změkne a zjemní. Stlačením odstraňte přebytečnou vodu. Jemně masírujte krouživými pohyby obličej, krk, dekolt, nebo klidně i celé tělo. Můžete ji použít samostatně nebo použijte svůj oblíbený čistící přípravek (gel, emulzi, pěnu, olej).

 Po použití houbu propláchněte proudem vody a nechte vysušit, neždímejte. Po vyschnutí se v houbě neudržují žádné mikroorganismy a plísně. Houbičku můžete i proprat ručně s mýdlem a 1x týdně sterilizovat přelitím horkou vodou. Při pravidelném používání má houbička životnost 2 – 3 měsíce. Uschlá houba získá zpět svoje vlastnosti a tvar po namočení do vody.

 Starou houbičku nevyhazujte do koše, najde ještě své uplatnění na vaší zahradě či ve velkém květináči. Její moc zadržovat vodu se bude některým květinám hodit. 100 % přírodní houba se časem rozloží.

 

Materiál:

100% přírodní oddenkové (kořenové) vlákno Konjac (Konnyaku)

 

Moje zkušenosti s používáním konjakové houbičky od Kvitoku (Navia)

IMG_8987

Někdo houbičku používá na odstranění make-upu, ale já ji mám radši až v druhém kroku péče o pleť – k čištění pleti v kombinaci s gelovým, olejovým nebo pěnovým čističem a lehkými krouživými pohyby s ní promasíruji pleť. Masáž s houbičkou je moc příjemná, pleť je po ní hladká a jemná.

Nedoporučuji na houbičku příliš tlačit, postupujte opravdu jemně a vždycky ji před použitím nechte pěkně nabobtnat, pak je hezky jemná, hebká a vláčná. Díky šetrné porézní struktuře je houbička jemná a je vhodná i pro suchou a citlivou pleť. Houbička stimuluje prokrvení pleti. Mám po ní pocit pořádně vyčištěné pleti. Nahrazuje peeling nebo jiné exfoliační produkty jako scruby, tak je během pravidelného používání konjak houbičky nepoužívejte tak často nebo vůbec, není to nutné.

Výrobci doporučují každodenní používání klidně 2x denně. Já jsem ji používala většinou ob den, a vydržela mi asi 2 měsíce. Myla jsem ji pro jistotu po použití mýdlem, i když nemá být náchylná na plísně a má být antibakteriální. Co ale doporučuji určitě – nechat ji uschnout zavěšenou na vzduchu v suché a větrané místnosti. Proto jsou skvělé konjak houbičky se šňůrkou. Vlhkou houbičku neschovávejte do kosmetických taštiček ani šuplíku, aby Vám nezplesnivěla. Až vám houbička doslouží, můžete ji hodit na kompost, protože je 100% rozložitelná.