Olejové trio Soaphoria

Rostlinné oleje se v kosmetice stávají stále oblíbenější. Představují maximální jednoduchost v péči o pleť. 100% olej. Nic víc. 

Panenské oleje, ideálně v bio kvalitě, můžete použít k péči o celé tělo. Existuje nekonečné množství možností, jak s nimi pracovat. Vlasové zábaly a nehtové zábaly, zklidnění pokožky po opalování, po holení, péče o namáhanou pokožku během těhotenství... Navíc se skvěle kombinují mezi sebou, můžete si pohrát a namíchat si ten nejvhodnější olejový koktejl přesně pro vás.

Pozor na olejový nešvar

Chybkou bývá nanášení oleje na suchou pokožku. Přirozeně nás to napadne, když zkoušíme oleje poprvé, chceme je používat stejným způsobem jako krém. U olejů je třeba pleť nejdříve navlhčit, omýt si obličej vodou nebo použít květový hydrolát, a teprve pak malé množství oleje lehce vmasírovat. Olej uzavře vodu do pokožky a to je přesně to kouzlo, které potřebujeme, aby pleť byla krásně hydratovaná.

Kvalita je nejdůležitějším parametrem

Určitě víte, že nejkvalitnější a nejbohatší oleje vznikají z prvního lisování (tzv. panenské), metodou lisování za studena (teplota, na kterou se oleje během výrobního procesu zahřejí nesmí překročit 45 °C). A přesně takové oleje Soaphoria garantuje. Pojďme se podrobněji podívat na šípkový, ricinový a arganový.

Šípkový olej

Soaphoria používá k výrobě šípkového oleje růži mošusovou pižmovou (Rosa Mosch Seed Oil). Šípkový olej se velmi rychle vstřebává do pokožky. Krásně vyhlazuje pleť a zjemňuje vrásky. Stejně tak působí na jizvy. Při pravidelné péči zlepšuje jejich vzhled i barvu, jizvy se stávají měkčí a méně viditelné.

Šípkový olej se skvěle doplňuje s růžovou pleťovou vodou. Obojí se hodí k péči o suchou a zralou pleť. Šípkový olej je velmi účinný i při nízké koncentraci. Proto je ideální používat ho ve směsích s dalšími oleji, pro stejný efekt vám postačí 10 % šípkového oleje. 

Tip: Vyzkoušejte směs bambuckého másla, panenského olivového a šípkového oleje jako mazání na bříško proti striím pro nastávající maminky.

IMG_8749b

Ricinový olej

Ricinový olej se lisuje ze semen skočce obecného (zralá semena vyskakují z tobolky, odtud krásný český název). Přestože tato semena jsou pro člověka prudce jedovatá, ricinový olej je naprosto bezpečný. Používá se nejen v kosmetice, ale i v potravinářství. Mužům se obvykle vybaví v asociaci s leteckými a jinými motory, kde se také uplatňuje jako skvělé mazadlo.

Ricinový olej je oproti jiným olejům velmi hustý. Silně promašťuje, je doporučovaný k péči o nadměrně suchou pokožku. Regeneruje kůži, výborně pracuje s pooperačními jizvami, léčí některé druhy bradavic. 

Tip: Smíchejte med, kokosový a ricinový olej. Vzniklou kašičku vmasírujte do nehtů. Ruce zabalte do bavlněného ručníku a půl hodinky v klidu relaxujte. Zábal nehty vyživí, zpevní a pomůže s nepříjemnými záděrkami.

Arganový olej

Argánie trnitá je strom rostoucí v Maroku, na jiných územích je prakticky neznámý. Místo, kde se vyskytuje, prohlásila organizace UNESCO za chráněné území. Z tvrdých ořechů argánie se vyrábí marocké zlato, arganový olej.

Stejně jako šípkový a ricinový je arganový olej také proslulým anti-age prostředkem. Pomáhá udržovat mladistvý vzhled pleti, vyhlazuje ji a regeneruje. Díky vysokému obsahu přírodního vitamínu E chrání pokožku před útoky volných radikálů. Arganový olej podporuje léčbu kožních onemocnění.

Tip: K ošetření očního okolí vyzkoušejte arganový olej v kombinaci s mokřadkovým. Vrásky nemají šanci!

 IMG_8762a

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné