Sleva 15% na produkty značky NAIF při zadání kódu NAIF15

Malé slunce v každém mýdle

Někdy přemýšlím, jak si pro sebe uchovat alespoň kousek slunce, abych se s ním mohla těšit. Během mrazivých zimních dnů třeba. Nebo když týden v kuse prší. Držím v ruce měsíčkové mýdlo od Soaphorie a mám pocit, že se mi tahle tajná touha právě vyplnila...

Měsíček lékařský totiž takovým malým sluncem je. Září sytě žlutou a oranžovou barvou. Jeho radostné a optimistické naladění se snadno přenáší. Květy i listy vydávají zvláštní vůni, při promnutí ji ze svých prstů ucítíte ještě dlouho. Je ideální květinou pro líné zahradníky, stačí ho do zahrady jednou pořídit a následující roky se na záhoncích hojně vysévá sám, navíc nevyžaduje žádnou speciální péči.

Mnoho názvů, jedna rostlina

O jeho oblíbenosti svědčí lidový jazyk, který má pro měsíček mnoho různorodých pojmenování. Říká se mu bradavičné koření, kalendule, krusíček, nechtík, pampalík, pazourky, sluníčko nebo umrlčí karafiát. Měsíčku se také přezdívá dešťová bylina. S jeho pomocí lze předvídat počasí a určovat denní dobu. Také platí za uznávanou bylinu lásky, umí prý přičarovat náklonnost milované osoby...

Měsíček je jednou z nejúspěšnějších léčivých bylin. Nemá nežádoucí účinky, ani kontraindikace. Velmi si ho oblíbila i homeopatie. Pro kosmetické a farmaceutické využití jsou nejvíce ceněny tmavě oranžové květy. Obvodové okvětní jazýčky sbíráme během celé doby kvetení (tj. od června do září), ideálně krátce před polednem. 

Všestranný pomocník

Měsíček léčí pokožku a sliznice, působí protizánětlivě, zmenšuje otoky a uvolňuje křeče, hojí spáleniny. Má dokonce antibakteriální a antivirové účinky. Při vnitřním užívání posiluje játra a stimuluje obranyschopnost. Naše babičky nejčastěji louhovaly měsíčkové květy v sádle, získaly tak univerzální hojivou mast na všemožné rány. 

IMG_0127

Malé slunce v každém mýdle

Soaphoria přidala k zázračnému měsíčku organické oleje a rostlinný glycerin, vzniklo kouzelné mýdlo s romantickým názvem Něžný měsíček. Jeho něha spočívá nejen v čistém složení. Neobsahuje žádné sulfáty, glykoly, silikony, ropné deriváty, živočišné tuky, parabeny, konzervační látky, syntetická barviva ani parfemace. Vůně je jemná, mýdlová, nijak neruší. Mýdlem částečně prosvítá světlo, můžete vidět měsíčkové okvětní lístky. Má krásně hřejivé odstíny, barva přechází od žluté až k temně oranžové. Ruční výroba dělá z každého kousku originál.

Měsíčkové mýdlo zvláčňuje pokožku. Podporuje tvorbu granulační tkáně, tím pomáhá hojit jizvy a oděrky. Celé vás opečuje svou pozitivní žlutou náladou! Měsíčkové mýdlo Soaphoria je něžné i k extrémně citlivé pokožce, a tak se nebojím umývat s ním ani nejjemnější dětské ručičky. 

 

Kde ještě se můžete potěšit s něžnou silou měsíčku? 

Měsíčkový krém Nobilis Tilia

Vylepšená verze klasické měsíčkové masti. Nečekejte žádné sádlo! Bambucké máslo a extrakt měsíčku lékařského jemně pečuje o pokožku s ekzémy a lupénkou. A ta vůně!

Masážní krém s kozím mlékem STYX

Základem krému STYX je máslo z kozího mléka. Jednu z dalších rolí hraje i měsíček. Krém je skvělým mazáním při nemocech kloubů ve starším věku a při revmatických problémech. Regeneruje namožené svalstvo po sportovních výkonech a jiné fyzické zátěži. A překvapivě ho můžete používat i jako pleťový krém. 

Nobilis Tilia Dětský čaj pro zdraví a sílu

Lahodný čaj z Českého Švýcarska pro všechny dětičky, které trápí nachlazení a nepohoda. Čaj pro zdraví a sílu obsahuje měsíček v kombinaci s jahodníkem, heřmánkem, lípou, plody šípku a rakytníku a dalšími bylinkami. Chutná i léčí. Zklidní nachlazení, podpoří přirozenou obranyschopnost organismu, ladí zažívání, dodává sílu při únavě a vyčerpání.