Sleva 15% na produkty značky NAIF při zadání kódu NAIF15

Jak voní Ranní rosa?

Kosmetické výrobky slovenské značka Navia vždy potěší svým vzhledem. Originální design vytváří pastelové barvy a jemné květinové vzory. Ale obal není všechno, to dá rozum. Je skvělé, že Navia splňuje naše vysoké nároky na funkční přírodní kosmetiku a můžeme ji směle doporučovat. 

 

Tentokrát jsme se podrobněji podívali na deodoranty Navia. Testování jsme podrobili dámský krémový deodorant Ranní rosa BIO. 

100 % přírodní složení. A to skutečně bez kompromisů. 

Deodoranty Navia neobsahují žádné deriváty přírodních látek, ani chemické látky, které se snaží vypadat neškodně. Jen kokosový olej, bambucké a mangové máslo, vitamín E, éterické oleje a marantový škrob. 90 % ingrediencí je navíc BIO. Jak říká zakladatelka značky Navia Martina Dudová - kvalitní, jednoduché a účinné. 

Kokosový olej a bambucké máslo známe. Co je marantový škrob?

Marantový škrob se získává z kořenových hlíz tropické rostliny Maranta arundinacea. Tato rostlina roste v Jižní Americe nebo západní Indii. V našich podmínkách se s ní můžeme setkat jako s pokojovou rostlinou. Marantový škrob najdete v prodejnách zdravé výživy pod názvem arrowroot, používá se při vaření jako výživnější a stravitelnější náhrada bramborového škrobu. Své místo má i v tradičním léčitelství při přípravě mastí nebo obkladů. Marantový škrob částečně omezuje pocení a odstraňuje zápach. V deodorantech Navia svým účinkem výborně nahrazuje klasickou deodorační přísadu jedlou sodu, která může dráždit citlivou pokožku, vysušovat ji a způsobovat nepříjemné zarudnutí. 

Deodorant nebo krém? Krémový deodorant!

Deodorant má příjemnou krémovou konzistenci, díky výživným olejům kůži doslova “hladí”. Aplikace pomocí prstů nebo špachtličky nemusí vyhovovat každému, ale stojí to za to. Krém se do kůže dobře vstřebává, podpaždí není mokré ani ulepené. Oblečení díky tomu zůstává čisté, bez fleků a nevzhledných map, které deodoranty často způsobují. V běžném dni stačilo nanést jednu vrstvu ráno a večer skutečně byla vůně dobře rozpoznatelná. Před sportem nebo při stresové zátěži, ale doporučuji častější použití.

A jak voní Ranní rosa? 

Vůně je jemná citrusovo-květinová, díky éterickému oleji z gerania velice ženská, lehkost dodávají oleje z vavřínu kubébového, levandule a bergamotu. Více svěží a “genderově vyrovnanější” vůni má jiný typ krémového deodorantu Navia Chladivý vánek. Kombinace éterických olejů citronová tráva, eukalyptus a máta voní i mužům. Éterické oleje nejsou vybrány náhodou a nemají pouze aromatickou funkci. Působí silně antibakteriálně, antisepticky a antifungálně. Vzájemně se doplňují, kouzlo synergie způsobuje, že účinek éterických olejů se ve směsi násobí.

Ještě jednou opakuji: kvalitní, jednoduché a účinné