Sleva 15% na produkty značky NAIF při zadání kódu NAIF15

Praní látkových plen je snadné a eko

Když se řekne „látkové plenky“ automaticky nám naskočí představa nekonečných hodin strávených praním a žehlením. Naše maminky a babičky vypráví, jak plenky předepíraly a vyvařovaly, hrdě se chlubí, že měly pleny vždycky krásně bílé. Přestože látkování je jednoznačně nejekologičtější způsob přebalování dětí, tyto předsudky mohou od používání látkových plen snadno odradit nejednu maminku.  

Ve skutečnosti je dnešní látkování mnohem jednodušší, než se zdá. Velkou pomocí jsou tzv. separační pleny, které zachytí podstatnou část dětské stoličky a zabrání tím velkému znečištění látkové pleny. Plenky tedy není nutné pracně předepírat v ruce nebo namáčet. 

 

Pereme...

Nejprve na automatické pračce nastavíme program máchání a odstřeďování. To naprosto dostatečně odstraní zbytky stolice, proto se nemusíme bát následně přidat k plenkám i ostatní dětské prádlo. K praní využíváme účinné a k přírodě šetrné prací prostředky, které si plenkami i dětskými oblečky hravě poradí. Na maminky a miminka myslí například československá firma Tierra Verde. Určitě můžeme z vlastní zkušenosti doporučit jejich Yellow&Blue Prací prášek na bílé prádlo a látkové pleny z mýdlových ořechů, který je atestovaný pro používání na prádlo pro děti do tří let. Pleny z hygienických důvodů rozhodně perte na 60°.

Silně znečištěná místa potřeme před praním ještě žlučovým nebo olivovým mýdlem Yellow&Blue. Mýdla používáme také v případech, kdy se miminku znečistí i oblečení a chceme si být 100% jistí, že skvrna zmizí. 

 látkové pleny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sušíme, žehlíme?

Sušení v mnohých domácnostech obstará sušička a pokud máte možnost věšet plenky venku, získáte jako bonus stoprocentně přírodní bělení sluníčkem zdarma. Ani s žehlením si nemusíte dělat starosti. Některé moderní látkové pleny se žehlit vyloženě nesmí. Klasické bavlněné čtverce se obecně doporučuje žehlit alespoň prvních šest týdnů po narození miminka. Z hygienického hlediska to ale není nutné. Takže nohy nahoru, milé maminky, máme hotovo!